19 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Dersom en følger med noe på hva som skjer i verden rundt seg, har man definitivt fått med seg nyhetssendingene om det siste nordkoreanske angrepet på den sørkoreanske øya Yeonpyeong – fylt med slagord som «provoserende angrep» eller «militærstat», eller «kommunistisk diktatur». Selvfølgelig, dette er propaganda for å samle folket i de imperialistiske landene … mot en av de siste statene som ikke bøyer seg for USA-imperialismens hegemoni.

Koreakrisa. BY-NC-ND Carlos Latuff.Den 23. november, klokken er 13.00. Det sørkoreanske militæret begynner å gjennomføre øvelser på Yeonpyeong. Rundt en og en halv time senere skyter Koreas folkehær, Nord-Koreas væpna styrker, ca. hundre granater mot øya… Sørkoreanerne skyter tilbake. Eventuelle tap i nord er ukjent, men i sør ble to marinesoldater og to sivile drept. Siden våpenhvilen som formelt stanset Koreakrigen i 1953, har Nord-Korea bestridt den maritime grensen mellom de to koreanske statene.

Før dette krysset en ubevæpna fiskebåt fra Nord-Korea den maritime grensen flere ganger, for å utnytte fiskeressursene i det omstridte området, og ble skutt på av det sørkoreanske militæret. Sørkoreanske myndigheter vet godt at dette området blir gjort krav på fra nordkoreansk side, men istedet spiller de uskyldig offer for kommunistisk aggresjon… I tillegg gjennomførte de militærøvelser på Yeonpyeong som ligger rett ved grensen til nord. Det var helt klart at Nord-Korea ville slå tilbake… Og det med granater.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre