25 juni 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Her ble atomfysikeren Mohsen Fakhrizadeh Mahabadi drept. Foto fra det iranske nyhetsbyrået FARS (CC 4.0).Her ble atomfysikeren Mohsen Fakhrizadeh Mahabadi drept. Foto fra det iranske nyhetsbyrået FARS (CC 4.0).

Denne målretta terroristhandlingen er en fortsettelse av mordene på iranske atomforskere og har til formål å øke spenningen i regionen, sier Arbeidets parti i Iran (Toufan) i sin fordømmelse av angrepet.

Mohsen Fakhrizadeh ble myrdet i Damavand fredag kveld. Tre eller fire andre ble også drept i sammenstøt med terrorister.

Mellom 2009 og 2011 ble fire iranske ingeniører knyttet til kjernekraftprogrammet i Teheran myrdet. De drepte var Massoud Ali Mohammadi, Majid Shahriari og Dariush Rezainejad. Fereydoun Abbasi Davani ble såret. Samme år publiserte New York Times en artikkel om dette og Israel hilste velkommen mordet på iranske forskere og uttrykte at de gjør sitt ytterste for å forhindre at Iran utvikler sin kjernekraftindustri.

For to år siden uttalte den israelske sionistiske statsministeren Benjamin Netanyahu at Mohsen Fakhrizadeh var en av Irans hovedarkitekter for Irans atomprogram og sa på en pressekonferanse: «Merk dere navnet!».

På sin Twitter-konto publiserte Donald Trump en tweet fra en israelsk journalist som lyder: «Ifølge rapporter i Iran ble Mohsen Fakhrizadeh drept i Damavand, øst for Teheran. Han var sjef for Irans hemmelige militærprogram og hadde vært ettersøkt av Mossad i flere år. Hans død er et stort psykologisk og profesjonelt tilbakeslag for Iran.»

Denne målretta terroristhandlingen er en fortsettelse av mordene på iranske atomforskere og har som formål å øke spenningen i regionen. Dette er et forsøk fra Israel på å forhindre forhandlinger mellom Bidens team og Iran for å vende tilbake til den diplomatiske prosessen rundt atomenergiavtalen Barjam (5+1 JCPOA).

Nyheten om Netanyahus hemmelige møte med Saudi-Arabias bin Salman og de siste nyhetene om et mulig amerikansk angrep på Iran før Trumps avskjed fra Det hvite hus, er vitnesbyrd på provokasjonene og den psykologiske krigføringa mot Iran.

«Israel ikke ha fred i regionen, sioniststatens overlevelse er knyttet til splid, ­krig og aggresjon.»

Hensikten med denne uansvarlige terroroperasjonen er å provosere Iran til en militær respons og konfrontasjon med USA. Som vi har understreket gjentatte ganger vil Israel ikke ha fred i regionen, sioniststatens overlevelse er knyttet til splid, ­krig og aggresjon. Dette ligger i dem sionistiske okkupasjonsmakten Israels natur.

  • Arbeidets parti i Iran (Toufan) fordømmer skarpt denne terroristdåden og ser den som en form for utmattelseskrig mot det iranske folket.
  • Arbeidets parti i Iran (Toufan) fordømmer mordet på Mohsen Fakhrizadeh og de økonomiske sanksjonene mot Iran. Disse reaksjonære handlingene står i strid med fred, stabilitet og sikkerhet i Iran og i regionen.
  • Disse terroristiske og provokative handlingene begrenser og overskygger det allmene politiske klimaet i Iran. De påvirker negativt det iranske folkets politiske og sivile kamp for demokratiske rettigheter. Et sånt politisk klima skaper frykt og panikk og tjener utelukkende reaksjonære og folkefiendtlige krefter i Iran.

Arbeidets parti i Iran (Toufan), 27. november 2020

Arbeidets parti i Iran er medlem av Den internasjonale konferansen av marxist-leninistiske partier og organisasjoner.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre