19 juli 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Den vestlige propagandakverna må nå finne på noe nytt for å forklare hvorfor irakerne fortsetter å kjempe med nebb og klør mot okkupantene. 

Jordaneren Abu Musab al-Zarqawi skal være drept. Den irakiske «statsministeren» Nouri al-Maliki, innmanøvrert av USA-ambassadør Zalmay Khalilzad på bekostning av den mindre USA-lojale forgjengeren Ibrahim al-Jaafari, skal være sannhetsvitne for påstanden. Og president Bush jubler.

Zarqawi har flere ganger vært meldt både død og gjenoppstanden, og det har vært reist tvil om mannen faktisk fins. Hvis det denne gangen virkelig dreier seg om al-Zarqawi, blir det uansett en kortvarig seiersrus for USA.

Okkupantene har i sin psykologiske mediakrigføring lyktes i å få mange i Vesten til å tro at al-Zarqawi har vært sjølve drivkrafta i den irakiske motstandsbevegelsen. Folket i Irak vet sjølsagt bedre, men det er denne al Qaida-«sannheten» som norsk og europeisk presse ivrig bringer videre. Derfor er spekulasjonene i full gang om hvorvidt Zarqawis død vil bety at den irakiske motstandskampen nå ebber ut.

Dette er naturligvis den reineste ønsketenkning fra de som velger å tenke med okkupantens hode i stedet for sitt eget. Zarqawi har i virkeligheten spilt en helt marginal rolle i motstandskampen, og de gruppene som har sverget troskap til ham har for det meste bidratt til å skandalisere motstanden ved å så sekterisk splittelse og angripe sivile.

Den spektakulære nyheten om okkupantenes suksess i tilfangetakelsen av «verdens mest ettersøkte terrorist», som de har utlovet 25 millioner dollar i belønning for, har til hensikt å dreie fokus vekk fra avsløringene av de amerikanske massakrene i Haditha og Ishaqi. Den kommer samtidig med at regimet i Bagdad løslater noen hundre politiske fanger for å vise sin «godvilje», og parallelt med at USA har lagt truslene i baklomma og gir inntrykk av å komme Teheran i møte når det gjelder det iranske atomprogrammet.

Når nyheten har blitt kald og det viser seg at den irakiske sivile og væpna motstanden fortsetter med uforminsket styrke, får de pro-amerikanske mediestrategene et alvorlig forklaringsproblem.

Vårt stalltips er at USA temmelig snart utroper en «ny Zarqawi» i Irak. Al Qaida og USA har felles interesse av å vise at den islamistiske terrorismen er Iraks egentlige problem.

Men det vil ikke hjelpe krigsforbryterne. De irakiske patriotene, som slåss mot USA og mot iransk-importerte politikere verken vil eller kan alliere seg med al-Qaida-terrorister fra Jordan, Saudi og Afghanistan. De vet godt hva kampen handler om: Et fritt og sjølstendig Irak uten sekterisk strid.

Forfatteren er styremedlem i Komiteen for et fritt Irak.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre