Hva har vi i vente i 2011?Som en ekstraservice til våre lesere leverer vi fasiten på forhånd, måned for måned.

Januar

Legevakta melder om stor pågang fra nyslåtte pensjonister med hjerteflimmer og sjokkskader etter innføring av ny folketrygd fra årsskiftet. Pensjonister som trodde på statsministerens løfter om at alle skulle få mer samtidig som pensjonsutgiftene kuttes, får tilbud fra Kunnskapsdepartementet om seniorbrevkurs i departemental matematikk.

NSB melder at 11 av 24500 togavganger i januar var i rute. Samferdselsministeren er strålende fornøyd og viser til at det bare var ti tog som gikk presis i januar 2010.

Februar

Strømprisene setter nye rekorder hver uke. Vannmagasinene er snart tomme etter nedtapping sist høst. Energiselskapene sier at man åpnet demningene og solgte kraften på kraftmarkedet fordi man fryktet at den globale oppvarmingen ville få fulle vannmagasiner til å fordampe. Energidepartementet beroliger med at dette viser at det nordiske kraftmarkedet virker etter hensikten, og at nye monstermaster vil sikre stabil forsyning når finnene får bygd flere atomkraftverk.

Datalagringsdirektivet til EU presses igjennom i Stortinget av Ap i allianse med Høyre. Justisministeren advarer regjeringspartnerne SV og Sp om at den minste antydning til protest, ilske telefoner til andre statsråder eller tvitring til journalister vil bli behørig registrert og arkivert i uoverskuelig framtid.

Mars

Helse- og omsorgsdepartementet legger fram resultatene fra sin åpne netthøring om Nasjonal helse- og omsorgsplan (2011-2015). På spørsmålet: «Vi vil vite hva du mener om fremtidens helsetjeneste», har et flertall svart at de ikke tør tenke tanken helt ut av hensyn til egen helse.

Arbeiderpartiets oppslutning i Møre og Romsdal faller under sperregrensen.

Bjørn Rune Gjelsten finansierer et nytt Molde sykehus, mens Kjell Inge Røkke overtar Aker sykehus fra Helse Øst og gjør det til en del av Aker Solutions. Helse Øst hadde tenkt seg en helt annen solution, og Statens styrerepresentant i Aker Solutions krever derfor at selskapet endrer navn til Aker Confiscation og selges til Olav Thon.

Liv Signe Navarsete går av som partileder på Senterpartiets landsmøte. Som avskjedsgave får hun et sølvarmbånd og gratis strøm fra Eidsiva Energi livet ut.

April

Lekkasjer fra Wikileaks forteller at utenriksministeren har bedt den amerikanske ambassadøren om å hjelpe Ap med å vinne valget til høsten. Det skal være en takk for at Norge kjøper jagerflyet F-35 usett og med en prislapp som fylles ut av USA. Ambassadøren svarte høflig at å gjenvinne velgernes tillit til Ap på så kort tid neppe er en overkommelig oppgave for det psykologiske krigføringsavsnittet til CIA. Dessuten har han allerede inngått en avtale med Siv Jensen.

Hvis Norge sender tre nye spesialkompanier til Afghanistan, lovet han at USA likevel vil vurdere forespørselen. For å inspirere den norske utenriksministeren får Støre overrakt et utvalg kunstskatter fra det gamle Mesopotamia som amerikanerne har tatt vare på, siden irakerne ikke har vært i stand til å sikre dem mot fremmede plyndrere.

Mai

Etter press fra AUF, SU og deler av fagrørsla går Arbeiderpartiet, SV og Rødt til valgkamp i Oslo på en felles plattform: «Folkestyre med nogo attåt». Bjørnar Moxness fra Rødt sier at han blir tatt imot som en likemann og at motsetningene mellom Ap, SV og Rødt ikke må overdrives. – De er vel ikke større enn mellom Høyre og FrP, sier Moxness, som forventer at Rødt får en byrådspost i hovedstaden.

Juni

Togpendlerne gjør opprør etter at jernbanens punktlighet har falt til 40 prosent i løpet av vinteren og våren. Samferdselsministeren lover strakstiltak. Samferdselsdepartementet, Helsedepartementet og Miljøverndepartementet lanserer et nytt konsept kalt «Sunnhet på skinner». Med gyldig månedskort får de reisende tilbud om å bruke dressin for å komme på jobb. – Negative oppslag om kjøreledninger som faller ned, er nå historie, sier statsråden i en pressemelding før hun tar ferie.

Juli

EU følger opp vedtakene fra de øst-europeiske medlemsstatene som deltok på Nazi-Tysklands side under Den annen verdenskrig, og kriminaliserer all positiv omtale av kommunismen og den sosialistiske perioden i det 20. århundret. Karl Marx ettersøkes av Europol som en særdeles farlig oppvigler, ettersom hans gjenferd gang på gang dukker opp i forbindelse med store streiker og demonstrasjoner i en lang rekke europeiske hovedsteder.

August

Spillegalskap har blitt den nye folkesykdommen. Etter et elendig tariffoppgjør, avgiftsøkninger og strømpriser som gir lommeboka elektrosjokk, har det norske folk kastet seg over nettpoker for å komme ut av gjeldsskvisen. Nytt av året er at man også kan satse på hvem som blir årets valgvinner. Valgdeltakelsen forventes å øke etter at Finansdepartementet har innført fradragsordningen VTS – valgtipping med skattefradrag.

Helsedirektoratet beroliger med at det fortsatt finnes tre-fire millioner vaksinedoser på lager. Selv om vaksinen var tiltenkt alle de som aldri fikk svineinfluensa, mener helsedirektøren at dosene like gjerne kan brukes mot spillegalskap ettersom man allikevel ikke vet hva vaksinen inneholder.

September

Kommunevalget blir en paradeseier for Fremskrittspartiet som følge av folkeopprør mot de rødgrønnes løftebrudd. Men i Oslo taper partiet byrådet til den rød-grønne koalisjonen.

Carl I. Hagen blir likevel byens nye ordfører fordi folk ikke orket tanken på Rune Gerhardsen. Carl I. Hagen presiserer at han vil være ordfører for hele byen, også for Gamlebyen, Holmlia og Groruddalen. Han legger til at det dog vil være mye forlangt om han skal være ordfører for alle innbyggerne i de nevnte bydelene.

Bjørnar Moxness fra Rødt blir ny byråd for miljø og samferdsel. Med støtte fra Venstre krever Rødt sykkelsti i Oslotunnelen for å avlaste togtrafikken.

Oktober

Nobelkomiteen varsler at årets fredspris går til EU, etter mange års forsømmelse – ifølge komiteens sekretær Geir Lundestad. I komiteens begrunnelse heter det at «dette kan være siste mulighet til å gi prisen til det formidable freds- og unionsprosjektet før hele unionen går i oppløsning som følge av krise og ufred». Thorbjørn Jagland er euforisk.

Fem norske soldater og en feltprest deserterer fra ISAF og melder seg til tjeneste for Taliban. Det skjer i fortvilelse over det som foregår i det norske leirområdet. Norrøne krigsrop, bloting, perverse orgier og ofring av afghanske barn til Odin og Tor ble til slutt for mye for desertørene. – Taliban har i det minste et minimum av moralske normer og verdier som ligner den kristne nestekjærligheten, sier feltpresten i en melding smuglet ut fra Waziristan og gjengitt på Al-Jazeera.

Bispekollegiet advarer feltpresten om at han vil miste kappe og krave hvis han ikke umiddelbart vender om og tar til seg Den norske kirkes nye trosbekjennelse: «Krig er bedre enn sex». Oslobiskop Kvarme minner om hvordan det gikk med Vålerengapresten Einar Gelius da han i bokform spredte vranglære med det motsatte synspunkt.

November

Som følge av den økende terrortrusselen ber PST folk velge blågran til juletre, siden grønt er en islamsk farge. Småbrukarlaget protesterer fordi det ikke er så mye blågran å oppdrive, men antyder svartor som en stor og ubrukt ressurs.

PST fastholder også fjorårets advarsel foran adventshøytiden om at røde stjerner er upassende på toppen av juletrærne, og at opplysninger om mulige kommunistiske symboler av denne typen vil bli lagret i årevis med hjemmel i EUs datalagringsdirektiv.

Desember

Fredsprisutdelingen i Oslo blir spesiell, ettersom restene av Den europeiske union ikke ser seg i stand til å sende noen for å motta prisen på Unionens vegne. Dels har Unionen gått i oppløsning, dels er sentralbankens krisefond brukt opp etter kollapsene i Portugal, Ungarn og Italia. Thorbjørn Jagland tilbyr seg å motta prisen på Unionens vegne.

Statsministeren dropper årets nyttårstale ettersom den var skrevet av presseattasjeen ved den amerikanske ambassaden i Oslo og allerede var offentliggjort via Wikileaks noen dager i forveien.

{jcomments on}

Kontakt og informasjon

Ansvarlig utgiver er KPML Media
© Der hvor ikke annet er angitt, kan innholdet på våre sider republiseres etter denne lisensen CC BY-NC-SA 4.0

For abonnement på tidsskriftet, skriv til abonnement@revolusjon.no | For redaksjonelle henvendelser | Andre henvendelser: revolusjon@revolusjon.no

 

Kommunistisk plattform KPML

kpml150Revolusjon er talerør for Kommunistisk plattform – marxist-leninistene (KPML).

Signerte artikler står for forfatterens regning og representerer ikke nødvendigvis organisasjonen sitt syn.