17 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

KPml.no Fra kpml.no nr 2-2007.

Rundt 1500 mennesker deltok i en fredelig demonstrasjon mot NATO-møtet den 26. april. Demonstrantene fikk ikke komme i nærheten av Rådhuset, for at ikke banden av krigsforbrytere skulle sette middagen i halsen.

Etter hoveddemonstrasjonen ville noen aktivister, de fleste fra Blitz-miljøet, at utenriksministrene skulle få høre at det ble demonstrert mot dem, og forsøkte å forsere politisperringene til beredskapstroppen. De ble møtt med tåregass og massearrrestasjoner. Over 200 ble tauet inn, også minst en pressefotograf fra Dagbladet.

Fra demonstrasjonen i Oslo 26. april. Politiet gjør seg klar. Foto: RevolusjonMediedekninga gikk sjølsagt ut på at demonstrantene skapte «bråk», for å vende fokus vekk fra de politiske protestene mot krigsforbrytersamlinga.

Utpå natta gikk politiet til uprovosert angrep på Blitz-huset og gjennomførte en storstilt razzia. Her fant de angivelig både murstein, slagvåpen og litt hjemmesnekra fyrverkeri. Dette skal sjølsagt «bevise» at Blitz er terrorister. Det er en provokasjon. Blitz har gjennom 25 år bygd opp en beredskap for å forsvare huset mot politi og nazi-angrep. Hvis Blitz hadde tenkt å angripe ministrene med kastevåpen, ville de vel ha tatt dem med på demoen og ikke la det hele ligge på huset?

H/FrP-byrådet og andre reaksjonære krefter truer nok en gang med å «rydde» Blitz, sikkert inspirert av polititerroren mot Ungdomshuset Ungeren i København tidligere i vår, der over 700 unge ble satt i kasjotten og huset revet.

Vi er uenige med Blitz i mye, men huset i Pilestredet er et fristed for ungdom og progressive, og Blitz har gjort en god jobb i å holde Oslo fritt for nazipakk.

Avvis provokasjonene og hevnaksjonene mot ungdomshuset Blitz!

KPml.no er nyhetsbrevet og nettsida til Kommunistisk plattform .

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre