fredag, 13 12 2019

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg anlegger en stadig mer aggressiv tone, og forlanger massiv opprustning av medlemslanda. For dette og mere til får han ros fra sin hovedoppdragsgiver, USA.

Dagbladet: USAs NATO-ambassadør hyller Stoltenberg. Fra dagbladet.no 11. februar 2015.USAs NATO-ambassadør hyller Stoltenberg. Fra dagbladet.no 11. februar 2015.Noen måneder etter at Stoltenberg overtok i Brussel etter Fogh Rasmussen, konkluderer den amerikanske NATO-ambassadøren Douglas Lute slik overfor Dagbladet.no: – I sine første måneder har Stoltenberg vist at han er alt det vi ba om.

Allerede i mars forbereder NATO en større provokasjonsøvelse mot Russland. Øvelsen Joint Viking skal foregå i Finnmark. Med Stoltenberg i Brussel er tida forbi da større militærøvelser på norsk jord ble lagt til Troms for ikke å provosere og forsure naboforholdet unødig.

Dessuten forbereder krigsalliansen en kjempeøvelse med 25.000 soldater i Norge i 2018. Dette kommer på toppen av en stadig mer aktiv rolle i de baltiske randstatene mot Russland. Et stormkompani fra Telemark i uniform og kamputstyr defilerte i Latvias hovedstad i fjor, etter at de hadde deltatt på en øvelse helt opp mot den russiske grensa.

I mellomtida gjør vestlige og norske medier alt de kan for å fyre opp under den gode, gamle russerfrykten.

Stoltenberg har sammen med regjeringa til Erna Solberg i løpet av få måneder oppnådd å føre Norge inn i en ny kald krig. Verre enda er at de ser ut til å være innstilt på at den kan bli varm.

Se også:

En frontkjemper for NATO – en skam for Norge

Likte du det du leste? Vipps noen kroner til Tidsskriftet Revolusjon #114366 eller bruk Donér-knappen nedenfor.

Tusen takk for bidraget!