torsdag, 23 01 2020

Dommen betyr at NHO med følge kommer til å sette igang ny svertekampanje og trakassering av havnearbeiderne, hvilket igjen betyr at vi må møte med samme motstand og kraft som vi hittil har gjort i konflikten. Rettelse; større motstand og mer kraft! LO sentralt; nå må dere komme på banen!!

NHO og havneeiere hevder at havnearbeiderne er fordyrende og at det vil bli bedre effektivitet og økonomi hvis alle er ansatt i ett selskap. Hva skal alle de fast ansatte ved et terminalselskap gjøre i perioder med få båter og/eller lite last? Eller blir det slik at det ikke ansettes flere, men kanskje hyres inn ekstra folk fra for eksempel Adecco? Slik som Oslo Havn KF gjorde i sommer under ferieavviklingen. Vil her meddele at til tross for Oslo Kommunes krav til stempling for å unngå ulovlig overtid; stemplet ingen av Adecco-kranførerne. 

I Oslo er ingen av havnearbeiderne tilbudt fast jobb hos dagens terminalselskaper. Aldri. Dagens terminalselskaper har derimot sagt opp samtlige av sine ansatte for her skal det en ny operatør på banen. 

Og til dere som ikke er part i konflikten, men likevel har sterke meninger om saken. Det blir ikke billigere for oss som forbrukere ved at dette «fordyrende» leddet forsvinner, det vil kun åpne for sosial dumping i nok en bransje og at første ledd på kaia (terminalselskapene) sitter igjen med mer penger i lomma. De aller fleste lossekontorer er såkalte nullforetak, det vil si at et evt. overskudd går tilbake til brukerne (terminalselskapet).

Gjengitt med forfatterens tillatelse fra bloggen til Bryggesjauerfrua den 9. oktober 2014

Legg til kommentar

Vi oppfordrer til debatt og kritikk, men hold deg til saka og unngå personangrep.


Sikkerhetskode
Vis ny kode