torsdag, 18 07 2019
Faglig kommentar Arbeidsplass og fagforening

– Regjeringa har bestilt enveisbillett til Brussel. Bremsene må settes på!

Forbundsleder Rolf Ringdal, NLF– Norsk Lokomotivmannsforbund har tatt konsekvensen av at EU er markedsliberalismen satt i system og er et angrep på ikke bare norsk jernbane og suverenitet, men arbeidsfolks faglige rettigheter. Vi krever derfor at EØS-avtalen blir sagt opp. 

Det sa forbundsleder Rolf Ringdal i sin kraftfulle appell til ti tusen frammøtte på 1. mai-arrangementet til LO i Oslo på Youngstorget. Her kan du lese hele talen hans, som startet med en oppfordring til solidaritet med Venezuela mot USA-imperialismens kupplaner.

Nok et billig oppgjør for NHO

kronestykkerKjøpekrafta øker overhodet ikke uten lokale tillegg. Etter mekling på overtid klarte ikke LO en gang å komme i nærheten av firetallet som «ramme» for årets oppgjør.

De som må nøye seg med fattige to og ei halv krone i timen (0,75 prosent) går garantert ned i reallønn i 2019, ikke opp. Heller ikke de ganske få som mottar det oppskrytte lavtlønnstillegget har stor grunn til å juble.

Tariffkravet må være minst fem prosent tillegg!

Mellomoppgjøret handler bare om lønn. I år må kravet være minst fem prosent generelt tillegg dersom ikke kjøpekrafta skal fortsette å rase.

LO overleverer tariffkrava til NHO ved hovedoppgjøret 2018. Vinner NHO i år også? Foto: LOVinner NHO i 2019 også? LO overleverer tariffkrava til NHO ved hovedoppgjøret 2018. Foto: Hege Nilsen Ahlquist. Pressefoto fra LO.

Representantskapet i LO møtes 19. februar for å fastsette krava foran årets mellomoppgjør. Alt annet enn kraftig økt kjøpekraft må avvises.

Likte du det du leste? Vipps noen kroner til Tidsskriftet Revolusjon #114366 eller bruk Donér-knappen nedenfor.

Tusen takk for bidraget!