tirsdag, 19 11 2019

Ifølge en fersk UNICEF-rapport er det 200 millioner barn under 5 år i de fattige landene som ikke vokser normalt, som et resultat av utilstrekkelig ernæring. Av disse 200 millionene er det 90 prosent som bor i Asia og Afrika. Rundt en tredjedel av dødsfallene i denne aldersgruppen er knyttet til underernæring.

I Asia som helhet er det 30 prosent som lider av hemmet vekst. Situasjonen i Sør-Asia er spesielt ille, med land som Afghanistan, Nepal, India, Bangladesh og Pakistan, som har 83 millioner barn under 5 år lidende av sult. I Afrika er statistikken på 43 prosent.

Det store flertallet av de som lider under utilstrekkelig ernæring bor i den tredje verden. Barn som lider av hemmet vekst vil få plager som følge av dette resten av livet. Under imperialisme-stadiet av kapitalismen har 200 millioner barn i den tredje verden blitt frastjålet sin fremtid. 1 milliard går sultne hver dag.

Kapitalismen produserer for profitt, ikke menneskehetens behov. Kapitalismen har delt verdens land inn i to kategorier: de rike landene, som ofte blir kalt den første verden, og de ytterst fattige, undertrykte og utbytta landene, som går under betegnelsen den tredje verden. Noen få land vokser seg rike på bekostning av flertallet. Sosialismen er nødvendig for å snu dette. Ifølge en rekke studier produseres det mer enn nok mat for å lett utrydde sulten – bare med en riktig distribusjon.

Kapitalismen har frembrakt dette problemet og vil ikke være i stand til å løse det. Sosialistiske revolusjoner over hele verden, en avskaffelse av det kapitalistiske system som helhet, vil være nødvendig for å kunne stake ut en fruktbar sti for verdens folk.