torsdag 29 juli 2021

Nei til EUNei til EU holder landsmøte denne helga. Det er all grunn til å gratulere!

«ALLE er mot norsk EU-medlemskap. Unge og gamle, i nord, sør, vest og øst, millionærer og de fattigste blant oss, kvinner og menn. Ungdom aller mest!» Heming Olaussen, leder i NtEU

Det er en sjølbevisst nei-organisasjon som samler troppene, vel vitende om at Nei til EU har folket i ryggen. På landsmøtets første dag kom nok en meningsmåling som viser at hele 62 prosent sier nei til norsk EU-medlemskap. De voldsomme kriseutslagene i mange EU-land har ikke akkurat gitt ja-sida vind i seilene.

Samtidig kveles norsk suverenitet langsomt gjennom EØS-avtalen. Siste påminnelse er EUs angrep på den norske bankgarantiordningen, som ifølge EU er «for god». Leder Heming Olaussen pekte i sin tale på at behovet for alternativer til EØS er skrikende.

«– På måling etter måling er det nå ett hovedbilde som fester seg: ALLE er mot norsk EU-medlemskap. Unge og gamle, i nord, sør, vest og øst, millionærer og de fattigste blant oss, kvinner og menn. Ungdom aller mest! Flertallet av velgerne til Senterpartiet, Venstre, SV, Rødt, NKP, Kystpartiet, De grønne, KrF, Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og, til alt overmål, Høyre, sier nei, konstaterte Olaussen.

Som apell til utenriksminister Jonas Gahr Støre meddelte Nei til EUs leder følgende:
– Jeg tror ikke det nytter å putte ånden tilbake på flaska. Isolering og marginalisering av nei-sida i norsk politisk debatt kan du bare glemme. Når opptil 65 % av det norske folk sier nei til EU er det totalt uakseptabelt om du uanfektet kjører videre på Europasporet og imøtekommer ja-sidens retorikk om at 'vi må inn for å påvirke' og 'vi hører hjemme i Europa' og alt dette uintelligente tøvet som ja-siden lirer av seg.»