Leir 2019

Revolusjonær strategi i et imperialistisk land som Norge.

Forbereder borgerskapet å avskaffe det borgerlige demokratiet?

Temaene er forskjellige, men likevel nært forbundet med hverandre. I tillegg til disse hovedtemaene blir det seminarer om aktuelle spørsmål.

Årets sommertreff for revolusjonære og progressive går av stabelen på Østlandet fra torsdag 1. til søndag 4. august. Ved siden av politikk og diskusjon blir det kultur og aktiviteter i fine omgivelser. Her får du ny kunnskap og ny energi! Du blir kjent med andre progressive og får nye kamerater.

Leirpris: 1200 kroner alt inkludert. Halv pris for skoleelever, arbeidsløse og trygda. Reiserefusjon for folk med lang reisevei.

Leiren blir arrangert av Kommunistisk plattform (KPML) og er åpen for alle progressive. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper, men det er selvsagt en fordel å lese seg opp litt på forhånd. Påmeldte deltakere får tilsendt forslag til studielitteratur.

Mer om temaene:

Revolusjonær strategi i et lite imperialistisk land

Norge er er framskredent, men lite imperialistisk land. Den norske staten opptrer mer og mer som en vasall for USA/NATO og EU. Det innebærer blant annet utsalg av nasjonale interesser og en aggressiv utenrikspolitikk. Dette og andre forhold er viktige for å meisle ut en revolusjonær strategi som kan lede det arbeidende folket fram til sosialismen. Noen problemstillinger:

 • Utviklinga i klassesammensetning og klassebevissthet: Hvem er revolusjonens spydspiss og hvem er de strategiske reservene?
 • Er det grunn til å gjenopplive ideer om «trinnvis» overgang til sosialismen med parlamentarisme og valg som hovedmetode (jf. teorier om antimonopolistisk demokrati, sosialistisk folkestyre, venstrepopulisme)?
 • Hvilke vilkår begynner å avtegne seg som kan gi opphav til sosiale opprør og bevisst kamp for sosialisme?
 • NATO-medlemskapet og krigsforberedelsene som en barriere mot klasseopprør. Antikrigsarbeidet i et revolusjonært perspektiv.
 • EU-tilpasninga og avvikling av nasjonal kontroll over ressurser og energi gjør det vanskeligere å sikre en industriell basis for et sosialistisk Norge. Enda en grunn til å slåss mot EU og EØS!

Det borgerlige demokratiet smuldrer opp

EU går i spissen for å kneble demokratiske ytringer og alternative informasjonskilder. I tillegg vedtar EU stadig nye reguleringer som binder valgte borgerlig-demokratiske organer på hender og føtter. Alt dette får også direkte virkning i Norge gjennom EØS-avtalen. Angrepene på demokratiet skjer på en rekke forskjellige områder, alltid omhyggelig sukret med «gode intensjoner». Innsnevringa av demokratiet skjer også uavhengig av EU, borgerskapet vil uansett hegne om makta si.

 • Politiet og E-tjenesten får nye og utvida fullmakter til masseovervåking og tapping av personopplysninger, på tvers av det som til nå har vært norsk lov.
 • Opphavsrettsdirektivet: Et våpen for å strupe det frie internettet eller et middel for å få nettgiganter som google til å gjøre opp for seg?
 • Meldepliktsdirektivet og hva det vil bety for restene av demokratiske prosesser i kommunestyrer, fylkesting osv.
 • Fylkes- og kommunesammenslåinga: Rasjonell organisering eller et middel for å frata innbyggerne enda mer makt?
 • Hvordan må kampen føres for å forsvare våre demokratiske rettigheter?

Praktisk

Dette bør du ta med deg:

 • Sovepose eller dynetrekk/putevar/laken
 • Toalettsaker og håndkle
 • Klær for norsk sommer
 • Badetøy om du skal bade
 • Skrivesaker som penn og papir
 • Penger til leiravgift og kjøp av materiell osv.
 • Gitar eller annet instrument hvis du har

Verksteder, kultur og fritid

Leiravgift: Kr 1200,- for alle i arbeid. Halv pris for skoleelever/studenter og trygda.
Fellestransport fra og til Oslo.

Ved siden av de politiske diskusjonene vil det være verksteder og seminarer ut fra deltakernes ønsker og behov.

Sommerleir er også politisk ferie. Innimellom innledninger og diskusjoner vil det sjølsagt bli muligheter for aktivitet, turer, bading eller bare å slappe av.

Med forbehold om endringer i programmet. Denne sida blir løpende oppdatert.

For påmelding eller spørsmål: Skriv til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.eller ring 47 80 69 58