18 april 2024

Abonnér for kr 150,–

Vipps til 114366 eller bruk betalingskort

Oppdatering 16/6: Medietilsynet i Tyrkia har omgjort lukningsvedtaket etter store protester i inn- og utland. Hayat TV beholder lisensen!

Hayat TV

Den progressive tyrkiske TV-kanalen Hayat TV blir stengt ned av tyrkiske myndigheter fredag den 14. juni. Årsaken er at kanalen har dekket protestene på Taksim-plassen og i Tyrkia ellers. Kanalen ber om solidaritet fra alle demokrater og progressive.

Hayat TV, en progressiv tyrkisk TV-kanal som tar parti for det arbeidende folket, ungdommen, kvinnene og de intellektuelle står foran nedleggelse. Beslutningen om stengning er gjort av medietilsynet RTUK under påskudd av at Hayat TV ikke har lisens.

Dette er ikke sant. Hayat TV har blitt kringkastet siden 21. mars 2007 på Ofcomlisens via Turksat-satellitt. Men en nylig endring i kringkastingsreglene via Turksat krever at kringkastere må ha en RTUK-lisens for å kunne sende via satellitt.

Vår søknad om RTUK-lisens er levert og venter på en avgjørelse. Vi har tatt alle nødvendige skritt og RTUK har gitt samtykke til at vi kunne fortsette å sende som før fram til en RTUK-konsesjon blir gitt.

– Vi ser på dette som et angrep på folkets rett til fri informasjonstilgang.
Kanalsjef Mustafa Kara.

Imidlertid foretar RTUK nå en vilkårlig beslutning om å legge ned vår kanal. Vi tror dette skyldes vår dekning av den seinere tidas protester i Istanbul og over hele Tyrkia. RTUK sier at de har etterforsket «klager mottatt over vår dekning av protestene i Gezi-parken» og har fattet vedtak om å stenge kanalen.

Vi tror at denne stengningen er en del av den generelle undertrykkingen av media i Tyrkia i løpet av den mer enn to uker lange protesten i Gezi-parken. Fire andre TV-kanaler har fått en bot av RTUK på grunn av sin dekning av de siste begivenhetene.

RTUK har sendt et brev til Turksat om å sette en stopper for Hayat TV sine sendinger med virkning fra kl 24.00 fredag den 14. juni 2013.

Vi mener at denne vilkårlige og ulovlige avgjørelsen må omgjøres.

Vi oppfordrer alle demokratisk tenkende mennesker til å vise solidaritet med Hayat TV.

Mustafa Kara
Kringkastingssjef, Hayat TV

www.hayattv.net
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Gjeldskrise i det kapitalistiske Kina
Storbyen Guangzhou. Illustrasjonsfoto: Huramaul fra Pixabay Et av verdens største...
Les videre
Strømopprøret: Et rop om planøkonomi
Industriaksjonen, Nei til EU, Motvind Norge og andre krefter står sentralt i folkeopprøret mot...
Les videre
Kontinuerlig monopolisering i bank og finans
I norsk målestokk er Den norske Bank (DnB) en finanskjempe. Bankens oppkjøp av en brysom utfordrer...
Les videre
Fiktiv pengekapital og kryptovaluta
For mange framstår kryptofenomenet som mystisk og nesten uvirkelig. Vi tar en nærmere titt bakom...
Les videre
Finanskapitalen setter den globale politiske...
Lenins definisjon av imperialisme blir bekreftet til overmål når man observerer størrelsen og...
Les videre